Over het project

Vrijetijdseconomie is van groot belang voor de Liemers. Veel banen in de regio zijn direct of indirect gerelateerd aan de toeristisch-recreatieve sector. Ook zorgt toerisme voor ondernemerschap, investeringen en een grote bijdrage aan het bruto regionaal product. Naast deze economische factoren zijn toerisme en recreatie belangrijk voor het leef- en vestigingsklimaat van de regio.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op!

Doel & Resultaat

Het merkconcept Kijk verder in De Liemers wordt uitgerold in de regio. Op dit moment bekijken we welke activiteiten we komend seizoen uitvoeren. In de zomer is er een startcampagne geweest om herkenbaarheid en bewustwording te creëren onder inwoners en stakeholders. De stakeholders (ook wel parels genoemd) hebben we hierbij in het zonnetje gezet. De campagne bestond uit billboard uitingen, Abri borden en vloggers en bloggers die de regio hebben verkend. Hun enthousiasme over de Liemers spreekt eigenlijk al voor zich!

Samenwerkingen

Ondernemers verenigen zich in het Toeristisch Platform De Liemers (TPDL) zodat Kijk verder in de Liemers echt van hen wordt met bijbehorende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. De kunst- en cultuursector worden betrokken bij het versterken van de vrijetijdseconomie.

 “Heb je behoefte aan rust, ruimte en fijne uitstapjes, dan is de Liemers een absolute aanrader. Zeker als je gaat wandelen. Wandel over dijken met weidse uitzichten over het water of kies voor een van de diverse klompenpaden, zoals het Bevermeerse Pad of het Rijnstrangenpad, die dwars door het Liemerse platteland slingeren.”

De blogger van Travellust actief voor Kijk verder in de Liemers