Over het project

Inwoners van de Liemers stelden ons de vraag: waarom is er geen Liemerse vlag? Dit vergroot het Liemerse gevoel! We wilden deze vlag realiseren samen met de Liemerse inwoners, organisaties, scholen en bedrijven. We gaven veel reuring aan de vlag. Inmiddels wappert hij fier in de hele Liemers!

“De vlag is een krachtig symbool voor de Liemers. De Liemers is een streek om trots op te zijn. Dat mogen we met deze vlag laten zien.”

Burgemeester Huub Hieltjes van gemeente Duiven

Laat de Liemerse vlag wapperen!

De vlag zie je overal in het Liemerse Landschap. Meer weten?

Doel & resultaat

We hebben een Liemerse vlag om trots op te zijn. En we hebben voor reuring gezorgd. De Gelderlander besteedde er volop aandacht aan, Omroep Gelderland was bij de onthulling aanwezig en ook op social media werden de berichten over de Liemerse vlag veelvuldig gedeeld. De betrokkenheid was groot. Bijna 50 basisschoolklassen uit de Liemers deden mee aan de kinderontwerpwedstrijd. Samen met de wedstrijd voor volwassen, leverde dit 650 ontwerpen op. Inmiddels zijn er ten minste 250 vlaggen verkocht. Verschillende webshops bieden de Liemerse vlag aan.

Samenwerkingen

De Liemerse Vlag is een initiatief van projectgroep De Liemers Helemaal Goed. Kunstwerk! De Liemers verzorgde het lesmateriaal, Het Element-Liemers Cultuur verzorgde de contacten met de scholen. Geurts Media verzorgde de vlogs en de Gelderse Vlaggenhandel uit Giesbeek produceerde alle ontwerpvlaggen.

“Hopelijk zien we de vlag op veel plekken in de Liemers terug.”

Liemerse Ambassadeur Pablo van Dick